cartmenuarrow-bottomchevron-upchevron-downarrow-leftsearcharrow-righti-facebooki-messengeri-instagrami-pinteresti-youtubegoogle-plusgoogle-plusvibercloseruler
Свържете се бързо и лесно с нашия онлайн отдел 0700 50570
0

Символика на цветовете и какво разкриват дрехите ни?

Юни 14, 2021

В началото на летния сезон ще си поговорим за цветове. Защо за тях? Топлите слънчеви дни ни карат да се усмихваме по-често, да бъдем по весели - настройваме се много по-позитивно, което особено при нас жените почти винаги рефлектира и върху начина на обличане. Ето защо, днес ще разгледаме по-подробно цветовете от палитрата - тяхното значение, емоциите които пораждат у хората отсреща, както и при какви поводи да ги облечем.

 

Бяло

Чистота, светлина, съвършенство - тези три думи най-точно описват ангелския цвят. Той помага за успокояване на ума и тялото. Белият цвят срещаме и в нашия фолклор - ризата, която прави носиите толкова красиви е винаги бяла. Бяла е и роклята на булката - символ на невинността и чистотата. 

Белият цвят може да използвате при най-различни поводи, тъй като е неутрален и се възприема позитивно от околните.

От Corso Italia обичаме много белия цвят и държим на естествените материи. За лятната ни колекция използвахме качествени бели италиански памук и лен, които не само създават усещане за нежност, а и гарантират комфорта и свободата през горещите дни. Бялото откриваме в роклите White Linen, Pure Linen, Boho Season, в различни блузи и панталони.

 

Жълто

Цветът на позитивизма и настроението! Жълтият цвят е експанзивен - създава усещане за движение, символизира интелект и вдъхновение, увеличава кръвното налягане и пулса, aсоциираме го със слънцето и кипящия живот.

В облачните дни слагаме нещо жълто, което да повдигне настроението и желанието за повече действие. В комбинация с бялото придава усещане за лекота и енергия.

 

Синьо

Свързваме го с небето и безкрайната морска шир. Символ на доверие, спокойствие, стабилност и мир. Той е за всички със силен характер, хора вярващи в себе си и възможностите си. Светлото и нежно синьо е небесното - то успокоява очите и нервите. По-искрящите нюанси на цвета, обикновено са предпочитани от по-смелите и уверените.

Синият цвят се счита се за подходящ в бизнес средите, тъй като внушава строгост и малко по-консервативно усещане, особено в по-тъмните си нюанси.

 

Зелено

Цветът на природата, спокойният дух, но и леката консервативност. Облекчава умората, повишава тонуса и енергията. Свързваме го с пролетта и началото на новият живот. Тъмнозелените рокли често се използват за “по-тежки” събития.

Роклята ни в ярко зелено Green Curls, любимите топ и панталон Freedom, както и фееричната рокля Mint Treasure са част от лятната ни колекция, в заложихме много на този "жив" цвят. 

 

Червено 

Червеното е за смелите, за тези от вас, които искат да бъдат забелязани, коментирани, които не живеят в сенките. Трябва да внимаваме с този динамичен и страстен цвят, особено в бизнес средите - често той може да бъде асоцииран с агресия, която да потисне събеседника. Говорим ли обаче за вечерни събития, червеното е повече от идеален цвят, с който да изпъкнете.

Кафяво

Топлина, мекота, спокойствие и сигурност - цвят подходящ както за провеждане на бизнес срещи, така и за моментите, в които търсим комфорта. Кафявото е земен цвят, символизиращ стабилност и защитеност. Във всички свои нюанси, започвайки от бежово до тъмно кафяво, носи усещане за стил и елегантност. Интересен факт е, че кафявото много лесно се съчетава с останалите цветове, което го прави предпочитан цвят за много от дамите.

 

Розово

Един от символите на любовта, отдадеността и женствеността. Бебешко розово, бонбонено розово, циклама - толкова много нюанси, които говорят за непринуденост и лекота. Този очарователен цвят е идеално решение за романтични срещи и спокойни среднощни разходки. Трябва да внимаваме единствено с цикламата, тъй като при нея говорим за фурор. В ежедневието идеалната женствена комбинация би била розов нюанс с бяло или черно.

 

Черно

Много хора свързват черния цвят с по-негативни емоции. В модата обаче, черното придава чувство за елегантност, стил и престиж. С него заявявате увереност и сила. Имайки предвид това, този цвят често се използва в корпоративните среди, както и при популяризирането на брандове от най-висок клас. 

 

Лилаво 

Още от древни времена той е бил наричан “кралски”, тъй като само много заможните хора са можели да си позволят дрехи в този тон. Свързваме лилавите тонове с лукс, изтънченост, величие. В зависимост от нюансът, лилавото би било добър избор за всеки повод.

 

Няма да пропуснем да поговорим и за шарените платове. Дрехите, изработени от пъстри материи говорят само и единствено за свободен дух, весела, непринудена същност на човек, който открива щастието във всяка негова форма - от най-малките до онези огромните поводи за радост... А какво по-хубаво за летен старт от голям гардероб пълен с красиви цветни дрехи!