cartmenuarrow-bottomchevron-upchevron-downarrow-leftsearcharrow-righti-facebooki-messengeri-instagrami-pinteresti-youtubegoogle-plusgoogle-plusvibercloseruler
Свържете се бързо и лесно с нашия онлайн отдел 0700 50570
0

Тенденциите при палтата и защо да изберем вълнено палто?

Ноември 13, 2021

Ако търсите перфектната визия за зимния сезон, то няма как да не се спрете на класиката, а именно палтата. Кое обаче е важното при избора на хубаво, качество палто, как да го изберем, и кои са актуалните модни тенденции за сезона?

 

Как да изберем правилното палто?

Удобно, топло и стилно! Това са трите важни думи, които трябва да изникнат в съзнанието ни, пробвайки едно палто. През този сезон залагаме на класическите, изчистени линии, закопчаването може да бъде двуредо, или пък скрито, цветовете и текстурите са смели, a моделите могат да бъдат с по-необикновени детайли. Разбира се, важно е да съобразим палтото със своята фигура, начин на живот и собствен стил. По-пищните дами например трябва да избягват принтовете. За тях едноцветното палто в красив цвят би бил най-добрият избор. Друг важен момент е дължината на останалите ви дрехи. Дължината на палтото не бива да бъда по-къса от полите или роклите в гардероба.

 

Материите - защо са важни? 

Множество модни брандове произвеждат или зареждат палта от изкуствени материи, които в по-студено време няма да ви свършат добра работа. Именно тук можем да забравим за една от трите важни думи - “топло”. За да бъде топло, палтото трябва да е изработено от меки естествени материи, разбира се, най-подходящи биха били тези с високо съдържание на вълна. 

 

С какво платовете с високо съдържание на вълна са толкова специални?

Вълната е естествено антибактериална и хипоалергенна. Дами с алергии или непоносимост към изкуствените материи, следва да изберат именно тази материя. 

Друг факт за вълната - може да я носите както в студените зимни дни, така и при високи температури. Това е така, защото тя има уникалното свойство да запазва топлината през зимата, а лятото - хладината. Ето защо, голяма част от качествените дамски сака също са с някакво съдържание на вълна.

 

Разнообразие и грижливо подбрани материи

Имайки предвид всички тези важни фактори, ние от Corso Italia, създадохме и подбрахме модели, изработени от висококачествени италиански платове, за да може вашата зима да е удобна, топла и стилна. Съдържанието на вълна в голяма част от моделите ни е на 100%, кройките са различни, цветовете са разнообразни - както се казва, има по нещо за всеки. 


♥ На снимката: палто Blue Luxury, изработено от 100% вълна/алпака, с подплата от коприна ♥

 

Да изберем по-лесно:

 

Разгледайте пълната колекция от елегантни връхни дрехи ТУК. Направете своята зима удобна, топла и стилна ♥


♥ На снимката: палто Baby Pink, изработено от 100% вълна ♥